INFORMATII GENERALE

Columns

Asociația Doctor Clown este o asociație non profit care are ca obiect de activitate reprezentații artistice specifice doctorilor clown prin care voluntarii specializați aduc un zâmbet pe fața copiilor bolnavi aflați internați în secțiile de pediatrie ale spitalelor din județul Hunedoara

Zâmbetul pe fața copiilor bolnavi valorează cât toate medicamentele din lume.

Starea de spirit este elementul activ care stimulează vindecare în orice boală. Terapia emoțională este tratamentul aplicat prin stimularea pozitivă a simțurilor ceea generează o stare de spirit de încredere și fericire.

Copii în general se exprimă mai dificil prin comunicare verbală. În vederea comunicării stării lor sufletești, a nevoilor aceștia aleg forme de exprimare prin artă.

Nevoia acestora de dragoste se manifestă prin dorința continuă de comunicare, copii adesea aleg alte căi prin care își exprimă sentimentele. Cei mai mulți copii comunică foarte bine prin desen, prin muzică, etc…

Pentru a înțelege lumea sentimentală, psihică a copiilor este necesar să fim atenți la modul lor de comunicare cel mai adecvat prin care aceștia încearcă să își manifeste sentimentele.

Copii în diferite stadii de dezvoltare își dezvoltă treptat simțul răspunderii, al integrării în familie, în comunitate.Noi părinții avem obligația să îi îndrumăm în cursul socializării cu multă afecțiune și înțelegere

Este dovedit faptul că abilitățile și competențele copiilor cresc exponențial dacă se dezvoltă într-un mediu bogat afectiv.

Părinții reprezintă modelele de viață ale copiilor pe care aceștia încearcă să le copieze întocmai. Din acest motiv avem obligația ca părinți să oferim modele puternice, pozitive și afective copiilor noștrii.

S-a dovedit științific faptul că embrionul aflat în uterul matern reacționează la lumina mov ceea ce denotă o conștiință, o structură psihologică primordială.

Copilul se naște cu o dorință nestăvilită de a descoperii lumea, de a încerca toate senzațiile, gusturile din jurul său.

Creierul copilului este asemenea unui burete care absoarbe toate informațiile care îi sunt la îndemână. Din acest punct de vedere trebuie să îi oferim informații preponderent pozitive, constructive pe care acesta să le proceseze corect în scopul dezvoltării unui caracter puternic și adecvat.

Mijloacele prin care putem să stimulăm afectiv copii nu necesită o complexitate mare ci doar o diversitate care să îl facă atractiv.

copii crescuți și educați într-un mediu bogat afectiv au dovedit o latură socială mult mai dezvoltată și o capacitate de adaptare la o mare diversitate de medii sociale.

Cu cât oferim mai multă afectivitate copiilor noștrii cu atât aceștia dezvoltă o atracție mai mare pentru domeniile lor de interes.

Copii în cursul dezvoltării lor nu posedă o experiență de viață fiind nevoiți invariabil să o acumuleze treptat. Cu cât experiența de viață este mai bogată și mai adecvată cu atât capacitatea de decizie va fi mai rapidă și ma calitativă

Pentru a dobândii o experiență de viață bogată și adecvată, copii au nevoie de îndrumare corectă și mai ales afectivă.

Copii au nevoie în viața lor de multă culoare, multă muzică, multă aromă care să le dea senzații, sentimente pozitive.

Copii sunt cea mai mare minune a lumii!Trebuie să le dăm respectul pe care îl merită!

Copii sunt așchia care nu sare departe de trunchi…

Dacă ne respectăm copii și ei ne vor respecta pe măsură!

Youtube video: RQieoqCLWDo

Vimeo video: 25833596