DONEAZA 2%

Asociația “DOCTOR CLOWN” are sediul în loc. Petroșani, str. 1 Decembrie 1918, nr. 90, et. 2, cam. 12, C.I.F. 28398446, având cont IBAN nr. RO 20 BTRL RON CRT 0221598901 deschis la Banca Transilvania și este reprezentată de D-ul Fülöp Béla în calitate de președinte.

Asociația are ca scop principal desfășurarea de activități de voluntariat, specifice doctorilor clovni prin organizarea de reprezentații artistice de parodie și pantomimă, modelare de baloane, origami, etc. dublate de cântece și poezii pentru copii aflați în suferință în cadrul secțiilor de pediatrie a spitalelor, a centrelor sociale, etc. cu care asociația are încheiate acorduri de colaborare.

Scopul acestor reprezentații este de a aduce un zâmbet pe fața copiilor bolnavi, de a îmbunătății starea de spirit a acestora, a aparținătorilor și a prietenilor acestora și nu în ultimul rând a cadrelor medicale implicate în actul medical.

Asociația a încheiat acorduri de colaborare cu beneficiarii: Spitalul municipal de Urgență Petroșani, Spitalul Județean de Urgență Deva, Spitalul municipal Lupeni, Spitalul municipal Vulcan, Asociația de voluntari „Casa Pollicino” Petroșani, împreună cu care organizează evenimente și reprezentații în vederea realizării scopului și obiectivelor asociației.

În prezent Asociația „Doctor Clown” Petroșani cu sprijinul

Asociației Grupul pentru Jurnalism, Cultură și Comunicare Constanța,Afish web

organizează expoziții de fotografie tematică în holurile spitalelor și policlinicilor cu care are încheiate acorduri de colaborare cu titlul „Luminează viața prin culoare” !

Scopul expozițiilor este acela de a aduce un strop de lumină în sufletele celor suferinzi care sunt pacienții cabinetelor medicale, de a da culoare holurilor policlinicilor, de a transmite o stare de spirit pozitivă și de a contribui la nivelul de cultură a comunității.

De asemenea Asociația „Doctor Clown” cu acordul conducerilor Spitalului Județean de Urgență Deva, a Spitalului municipal de Urgență Petroșani, a Spitalului municipal Vulcan și a Spitalului municipal Lupeni, va organiza în cadrul secțiilor de pediatrie a acestora câte o cameră de relaxare pentru copii internați în aceste secții. Camerele de relaxare vor fi utilate cu jucării, rechizite, instrumente și alte dotări specifice astfel încât copii internați să își poată petrece timpul într-un mediu cât mai apropiat de cel din familie, să își poată continua activitățile educaționale sau să își dezvolte diferite abilități și înclinații artistice și culturale.

În acest sens Asociația „Doctor Clown” dorește să desfășoare activități de strângere de fonduri și donații care vor fi utilizate în scopul utilării acestor camere de relaxare și pentru desfășurarea activităților specifice doctorilor clovn voluntari.

Pentru asigurarea desfășurării activității vă rugăm să ne ajutați prin donații și sponsorizări în limita bugetului dumneavoastră și a legislației în vigoare.

Persoanele fizice pot direcționa 2% din veniturile anuale către o anumită asociație non profit pe care o aleg. În cazul în care nu doriți să direcționați această sumă, Guvernul României va dispune de această sumă.

Vă mulțumim  și vă transmitem un zâmbet din tot sufletul!